APOTEK

Jag har ingen aning om vad jag vill börja jobba med eller utbilda mig till om några år, och det är ingenting jag tänker stressa fram heller. Men jag är ganska säker på att jag vill testa på lite olika saker innan jag hoppar på något större projekt, för att skaffa mig erfarenhet och se vart den leder mig.

Idag var det ingen kö på Apoteket och kvinnan i kassan verkade trevlig, så jag frågade henne varför hon hade valt att jobba på just apotek. Hon blev både glad och förvånad och berättade att det blev så av en slump, att hon först velat jobba på posten med pappersarbete men sedan ändrat sig då en släkting jobbade på apotek och trivdes. Nu hade kvinnan jobbat där i 40 år. Det var roligt att prata med henne och samtalet spann iväg till både det ena och andra, men efter 20 minuter var vi tvungna att gå vidare.

 

Nu vet jag hur det kan vara att jobba på apotek.

 


Igår stoppade jag handen i en myrstack.

Det luktar matos. Stekt ägg, kanske, och det hjälper inte att jag öppnar mitt fönster. Då kommer det in från ett annat. Låt. Det. Inte. Sätta. Sig. I. Mina. Kläder. SNÄLLA. Det är någonting jag verkligen inte tycker om.

Förut när jag  var ute såg jag en gigantisk insekt som såg ut att vara en blandning av bi, geting, fjäril, trollslända, kolibri, mal och någonting annat oidentifierbart. Den surrade och flög mellan de höga blommorna. Jag blev nästan rädd.

Bortsett från att studera insekter, eller vad det nu var, har jag varit och fikat med mamma. Vi tog varsin bulle, jag en med kanel och hon någon med mandelmassa, och tog hälften var av varje. Jag tyckte mest om kanelbullen.

 


Pärlsocker ser ut som snö

Det här är vad jag har gjort idag. Jag och mamma fikade på ett mysigt café i stan, Ahlströms konditori, som var lugnt och med lagom lite folk. Inga kilometerlånga köer och inga problem att hitta bord. Personalen var trevlig. Min bulle var god och lika så mammas björnbärspaj. Bra ställe. Sedan kom jag hem med en ny kofta också.

Alla är lika mycket värda och en man som letar i papperskorgar vill vi inte veta av.

Idag har jag inte känt mig helt kry och nästan bara legat i sängen. En promenad lyckades jag komma ut på i alla fall.
 
Det finns en sak som jag har tänkt ganska mycket på. "Alla är lika mycket värda, oavsett hudfärg, sexuell läggning eller religion." Kring just den meningen är nog de flesta enade, även om det ibland kan kännas som att folk har lärt sig det utan att tänka efter. Men så fort det kommer till till exempel uteliggare, alkoholister eller folk som är väldigt kraftigt överviktiga, så får man agera och nerdvärdera hur mycket som helst.
 
Inget liv är mindre värt än ett annat.

Regn är regnigt och regnigt är bra.

Idag har det spöregnat hela dagen. Inne på rummet har pisket mot rutorna överröstat musiken från telefonen som legat bredvid mig och ute på vägen fick vi bromsa för stora vattenpölar hela tiden. Jag tyckte synd om cyklisten som cyklade mitt bland alla bilar. Fast å andra sidan gick det nog inte att bli blötare än han redan var. Jag älskar regn.

För en stund sedan såg jag en renbåge.