DET HÄR MED LICHGT-LÄSK.

 Är det bara jag som mår väldigt dåligt av sötningsmedel? Jag är egentligen anti light-läsk, men till gårdagens julbord valde jag ändå den sockerfria julmusten framför den vanliga för att kunna dricka mer - klantigt nog, och sagt och gjort fick jag i mig säkert fyra eller fem glas. Till saken hör att jag egentligen inte tycker om lightläsk - jag har provat flera gånger (sist i somras vid två tillfällen), och det är alltid samma sak: första klunkarna smakar gott. Sedan kommer den vidriga smaken av sötningsmedel ikapp och jag får nästan spyreflexer. Dum som jag är försöker jag ändå alltid dricka upp för att slippa slänga burken jag har köpt, men efteråt mår jag så fruktansvärt dåligt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag blir dunderillamående och kroppen skakar, det är precis som att den säger åt mig att det där inte är bra. Andra saker jag inte har tyckt om har jag lärt mig att äta eller dricka, så som mjölk som jag tidigare hade så svårt för att jag inte fick i mig. Men just light-läsk går inte. Kroppen vill inte. Om jag dricker en burk sockerfri Coca Sola är dagen nästan förstörd. Jag mår så illa att jag inte vill göra eller äta någonting och går bara och väntar på att få lägga mig på kvällen och vakna upp och må bättre på morgonen. Då är det alltid bättre, men de kommande dagarna är jag fortfarande känslig för sötningsmedel och kan till exempel inte tugga tuggummi utan att tycka att det är äckligt. Jag reagerar likadant på t.ex FUN Light som jag gör på sockerfri läsk, så det måste vara sötningsmedlet.
 
Nej, light-läsk är nog ingenting för mig, och jag hoppas att jag en dag inser att det heller inte är någon idé att prova igen eller någonting som är värt att lära mig tycka om. Och det är som med vanlig läsk, jag kan dricka det med måtta. Och ska jag ändå dricka det med måtta kan jag lika gärna dricka den med socker - den som jag faktiskt egentligen tycker är godare.

FÖRSTA ADVENT

Idag är det 1:a advent vilket för mig utöver julpyntet har inneburit pepparkaksbak, en långpromenad, saffranssmak och julkalendern. Tycker den verkar riktigt mysig.